Duyurular / Haberler

Programın Tanımı
Dış Politika ve Güvenlik Okulu, dış politika ve güvenlik kavramlarını inceliyor ve bu çerçevede dile getirilen geleneksel ve eleştirel yaklaşımları tartışıyor. İki kavram arasındaki ilişkiyi ortaya koyarken, bu program Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri, NATO ittifakının dönüşüm süreci, Türkiye’nin dış ve güvenlik politikalarında NATO’nun tarihsel konumu,  çevre, göç, terrörizm ve enerji gibi konuları derinlemesine analiz ediyor. Aynı zamanda bu program yirmibirinci yüzyılda Türkiye’nin dış politika ve güvenlik stratejilerini Batılı ve Batı dışı aktörlerin politika ve stratejileriyle karşılaştımaları bir şekilde inceliyor. Dış Politika ve Güvenlik Okulu bütün bu tartışmaları alanında uzman akademisyen, devlet adamı, siyasetçi ve kanaat önderlerinin rehberliğinde yapıyor ve katılımcılarını geleceğin dünyasına hazırlamayı hedefliyor.

Detaylı bilgi için tıklayınız

sem@antalya.edu.tr