AMOS İLE YAPISAL EŞİTLİK MODELLEMESİ EĞİTİMİ & UZAKTAN EĞİTİM
  • Uzaktan Eğitim
  • Prof.Dr. Ömer TURUNÇ

rogramın Amacı: Araştırma yöntemi olarak yoğun olarak kullanılan Yapısal eşitlik modellemesinin önemli araçlarından olan AMOS paket programını örnek veriler üzerinden güncel uygulama alanlarıyla öğretmek, makaleden tez çalışmalarına gerekli alt yapıyı hazırlamak, raporlama ve yorumlama tekniklerini uygulamalı olarak öğretmek

Kimler Katılabilir: Sosyal bilimler ve Tıp alanında çalışma yapan akademisyenler ile lisansüstü öğrencileri.

Katılım Belgesi: Devam koşulunu sağlayan ve program sonunda yapılan sınavda başarılı olan katılımcılara Katılım belgesi verilmektedir.

Eğitim Süresi: 12 saat

Eğitici: Prof.Dr. Ömer TURUNÇ

Eğitimin İçeriği:

• Yapısal Eşitlik Teorisi Teorik altyapı (yapısal eşitlik kavramı, uygulama alanları, üstünlükleri, eksikleri)
  • AMOS paket programına giriş (AMOS grafik penceresi, veri aktarımı, grafik menüleri, grafik uygulaması)
  • Yapısal model tasarımı (Model kurma esasları, hatalar ve düzeltmeler)
  • Doğrulayıcı faktör analizi
  • Model uyumu ve modifikasyon,
  • Aracılık ve düzenleyici etki analizi,
  • Ölçek geçerleme ve AMOS
  • Raporlama ve yorumlama
  • Makale ve tez tasarımında AMOS

Eğitimde farklı veri setleri ile tüm aşamalarda uygulamalar yapılacaktır. Eğitim sonunda tüm eğitim konularını içeren uygulamalar ile konuların pekiştirilmesi sağlanacaktır. Eğitim sonunda farklı modelleme çalışmaları ile hatalar düzeltilecek, katılımcıların sorun alanları uygulamalar ile irdelenecektir. Katılımcıların bilgisayarlarında AMOS programının deneme sürümü yüklü olmalıdır. Katılımcıların başlangıç seviyesinde SPSS bilgisi olması yeterlidir. Eğitim sonunda eğitime devam eden ve  yapılacak sınavda başarılı olanlara sertifika verilecektir.

Eğitim Yeri: Antalya Bilim Üniversitesi Sehiriçi Kampüsü / Mark Antalya 7.kat

İletişim: 0 242 2450245 / 0 549 8086685