BIM Uzmanlık Eğitimi (Modül 2)
  • Antalya Bilim Üniversitesi Şehiriçi Yerleşkesi Mark Antalya 7.kat.

BIM Uzmanlık Eğitimi (Modül 2)

Program Amacı ve İçeriği:  Son yıllarda Mimarlık, Mühendislik ve İnşaat (MMİ) sektörü dijital dönüşümü daha da hızlı bir şekilde gerçekleştirmektedir. BIM uzmanlık eğitimi MMİ sektöründeki dijital dönüşümünün uygulama ayağı olan Yapı Bilgi Modellemesi (YBM – Building Information Modeling (BIM) eğitimi ile sektör paydaşlarına ve sektörün yeni katılımcılarına yapı bilgi modeli oluşturma, metraj çıkarma, enerji kullanım ve aydınlanma analiz ve simülasyon çalışmaları ile beraber sektörün gelişen ve güncellenen durumuna ışık tutmayı ve bu alandaki istihdam eksikliğini gidermeye yönelik uygulamalı eğitimler vermeyi amaçlamaktadır.

Kimler Katılabilir: Mimarlık, Mühendislik ve İnşaat sektörü ile ilgili sektör paydaşları ve bu alanlarda eğitim gören tüm öğrenciler BIM Uzmanlık eğitiminin hedef kitlesidir. Katılımcıların yapı tasarımı ve inşaatı ile ilgili temel düzeyde bilgi sahibi olmaları eğitime katılmaları için yeterlidir.

BIM UZMANLIK EĞİTİMİ

Mimarlık, Mühendislik ve İnşaat (MMİ) sektörü son elli yıldır artan bir hızla dijitalleşmektedir. Yapı Bilgi Modellemesine (YBM) – Building Information Modeling (BIM)’e geçiş ise bunun son ayağıdır ve sektörde BIM kullanımı her geçen gün artmaktadır. BIM Uzmanlık Eğitimi MMİ sektörüne yeni giriş yapan ve BIM ile ilgili akademik ve uygulamaya dönük kapsamlı eğitim arayışında olan katılımcılar için deneyimli ve alanında uzman eğitmenlerce oluşturulmuş iki modülden oluşan bir sertifika programıdır. Modül eğitimlerine ayrı ayrı veya birbirinin ardı-sıra katılım sağlanabilir.

Birinci Modül Eğitimi uygulama ağırlıklı, İkinci Modül eğitimi ise uygulama ve teorik anlatımların iç içe verildiği konu başlıklarından oluşmaktadır. Uygulamalı eğitimler videoya kaydedilip talep eden öğrencilerle paylaşılacaktır. Birinci veya İkinci Modül eğitiminden herhangi birine %80 oranında katılım sağlanması ve kurs içi ödevlerinin başarıyla tamamlanması  “KATILIM SERTİFİKASI” alma, iki modül eğitimlerine %80 oranında katılım ve kurs içi ödevlerinin başarıyla tamamlanması ile “EĞİTİM SERTİFİKASI” alma hakkı sağlayacaktır.

Table 2. MODÜL-2 İÇİN HAFTALIK DERS PROGRAMI

EĞİTMENLER:

Dr. Ramazan SARI

Yapı Bilgi Yönetimi Eğitimi-1:

• Metraj Tablosu Oluşturma
  • Konum ve Yönelim Ayarları
  • İç Mekan Aydınlatma Analizleri
  • Model Aktarma ve Dönüştürme
  • Enerji Modeli Oluşturma
  • Enerji Kullanım Analizi
  • Proje İşletme Maliyeti Oluşturma

Dr. Ramazan SARI

Yapı Bilgi Yönetimi Eğitimi-2:

• Model Bazlı İş birliği ile Disiplinler arası Çalışma
  • Ağ Bazlı Bütünleşme ile Disiplinler arası Çalışma

Dr. Öğr. Üyesi Hülya Aybek

• Sürdürebilirlik, Yeşil Binalar ve Binalarda Enerji Verimliliği
  • Yeşil Bina Değerlendirme Sistemleri
  • Pasif ve Aktif Tasarım Prensipleri

Dr. Ramazan SARI

Yapı Bilgi Yönetimi Eğitimi-3:

• Sanal Sürüklenme, VR ve AR uygulamaları
  • 3-B İnşa Yazıcılarıyla Uyumluluk
  • IFC, COBie ve Ortak Veri Ortamı

Prof. Dr. Salih Ofluoğlu

• BIM ve Tesis Yönetimi
  • ISO 19650 Standardı ile Çalışmak

Eğitim Saati: 30 Saat

Eğitim Yeri

Antalya Bilim Üniversitesi Şehiriçi Yerleşkesi Mark Antalya 7.kat.

İletişim Bilgileri

Telefon: 0 242 245 02 45

Ön başvuruhttps://sem.antalya.edu.tr/tr/basvuru

NOT: Sınıflarımız yeterli kontenjan sağlandığında gelen talepler doğrultusunda haftaiçi akşam & Haftasonu gündüz programları şeklinde açılacaktır.