ÖN MUHASEBE EĞİTİMLERİ SERTİFİKA PROGRAMI
  • Antalya Bilim Üniversitesi, Şehiriçi Yerleşkesi Mark Antalya 7.kat Muratpaşa ,Antalya

Haftalık ödeme planını çıkartan, günlük nakit akışını denetleyen, stok takibi yapan, müşteri çek ve senetlerini bankaya veren, firma çeklerin takibini yapan, kasa defterini yazan ve kasa denkliğini sağlayan, perakende satışlarda yazar kasa ve post işlemlerini yapan, evrak intikalini sağlayan, bilgisayar kullanan nitelikli eleman yetiştirmek üzere verilen eğitimdir.

Muhasebe ve Finansman alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

• Finans, muhasebe ve dış ticaret gibi ticari faaliyeti olan her türdeki kurum/kuruluşlar,
  • Muhasebe, muhasebe ve mali müşavirlik, yeminli mali müşavirlikler,
  • Şirket ve işletmelerin muhasebe birimleri vb. yerlerde çalışabilirler.

Ders Konu Başlıkları

• Bilgisayar Kullanma                            Ticari Defterler ve Belgeler
  • Perakende Satış Belgeleri                     Fatura ve İrsaliye
  • Fatura Yerine Geçen Belgeler              Paket Program Yükleme
  • Cari Hesaplar                                       Çek-Senet
  • Ön Muhasebe                                       Bakım ve Yedekleme

Ön Muhasebe Elemanı Sertifikası Almak İçin Gerekli Şartlar;

• T.C. Vatandaşı olmak
  • İlköğretimi tamamlamış olmak.
  • Mesleğin gerektirdiği işleri ve yeterlikleri yapacak bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak.

Eğitim Saati: 296 SAAT

Eğitim Sonunda Verilecek Belge: Ön Muhasebe Elemanı mesleğine yönelik olarak verilen kurs sonundaki kurs bitirme sınavı Milli Eğitim temsilcileri gözetiminde yapılır. Sertifika sınavına katılan ve kursiyerler 100 puan üzerinden 45 puan ve üzeri puanlar aldığında başarılı olarak sayılır ve MEB onaylı Ön Muhasebe Elemanı kurs bitirme belgesi (Sertifikası)” almaya hak kazanır. Kurum tarafından hazırlanan sertifikalar Milli Eğitim Müdürlüğünce onaylandıktan sonra teslim edilir. Sertifikanın teslim tarihi 7 işgününü aşmamaktadır.

Eğitim Yeri:
Antalya Bilim Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, Şehiriçi Yerleşkesi Mark Antalya 7.kat Muratpaşa ,Antalya   & Analiz Eğitim Kurumları, Kışla, 45. Sk. No:18, 07040 Muratpaşa/Antalya

Detaylı Bilgi ve kayıt için: 0 242 245 02 45

Eğitim Fiyatı: 700 TL

NOT: Sınıflarımız yeterli kontenjan sağlandığında gelen talepler doğrultusunda haftaiçi & Haftasonu programları şeklinde açılacaktır.