Pozitif Psikoloji Temelli Müdahale Uygulamaları Atölyesi Eğitimi
  • 12 Saat
  • Prof. Dr. Şerife IŞIK

POZİTİF PSİKOLOJİ TEMELLİ MÜDAHALE UYGULAMALARI ATÖLYESİ

PROGRAMIN AMACI: : Bu etkinliğin amacı, katılımcıların öğrencilerin genel iyilik hallerine ve olumlu gelişimine katkıda bulunan güçlü yanların keşfedilmesini sağlayacak uygulamalar hakkında bilgi ve beceri sahibi olmalarına yardımcı olmaktır.
İÇERİK:

• İyi yaşam nedir? Mutluluk nedir? Bilim mutluluğu nasıl ele almaktadır?

• Pozitif psikoloji nedir?

• Okulda pozitif psikoloji uygulamaları neden önemlidir?

• Dünyada pozitif eğitim programları

• 24 karakter gücü bağlamında okulda pozitif psikoloji uygulama örnekleri, etkinlik hazırlama ve uygulama (yaratıcılık, öğrenme aşkı, açık fikirlilik, çok yönlü bakış açısı, merak, dürüstlük, cesur olma, azim, yaşam coşkusu, iyi yüreklilik, sevgi, sosyal zekâ, adil olma, liderlik takım çalışması, affetme, alçakgönüllülük, tedbirlilik, öz denetim, şükran duyma, umut, mizah, maneviyat, estetik ve mükemmelliğin takdiri)

• PERMA modeli kapsamında okulda pozitif psikoloji uygulama örnekleri, etkinlik hazırlama ve uygulama (pozitif duygu, pozitif ilişki, bağlılık, yaşamda anlam, başarı)

• Genel Değerlendirme

Eğitmen: Prof. Dr. Şerife Işık ( Hocamızın özgeçmişi için tıklayınız.)

Programın Hedef Kitlesi ve Katılımcılarda aranılacak özellikler
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü 4. Sınıf öğrencileri
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü Lisans mezunları
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü Lisansüstü Öğrenciler
Psikoloji Bölümü 4. Sınıf öğrencileri
Psikoloji Bölümü Lisans Mezunları
Psikoloji Bölümü Lisansüstü Öğrenciler
Eğitim öğretim alanında çalışan araştırmacı ve uygulayıcılar.

Eğitimin neticesinde alınacak Katılım Belgesi/Sertifikanın Meslek ve İş hayatına kazanımı ne olacaktır?
Çocuk ve gençlerle çalışan ruh sağlığı ve eğitim uzmanlarının, uygulama alanlarındaki pozitif psikoloji temelli etkinliklerle ilgili yeterliliklerinin arttırılması.
Programın Planlanan Tarihi : 2-3 Eylül 2023
Programın Süresi /Saat/Hafta/Ay : 12 saat / 2 Gün
Program için önerilen Mekân/Salon/Donanım : Antalya Bilim Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Tahılpazarı Mah. Adnan Menderes Bulvarı No:84 Muratpaşa / ANTALYA (Markanatalya)
Katılım Ücreti : 2400 TL
Programın açılabilmesi için gereken asgari katılımcı sayısı : 20-40 katılımcı
Katılım Belgesi Verilme Koşulları : 2 gün süreyle gerçekleşecek teorik eğitim ve uygulamalarına katılmış olmak.
İletişim Bilgileri
E-posta: dengepsikolojikdanisma@gmail.com
Telefon:  0541 1375507(Asistan) –
GSM: 0505 2543451(Salih Sapmaz)