Uzlaştırmacılık Eğitimi
  • Sürekli Eğitim Merkezi, Tahılpazarı Mah. Adnan Menderes Bulvarı No:84 Muratpaşa / ANTALYA

UZLAŞTIRMA EĞİTİMİ

Uzlaştırma, ceza hukuku soruşturması veya kovuşturması aşamasında, uzlaştırma kapsamına giren bir suç nedeniyle şüpheli veya sanık ile mağdur veya suçtan zarar gören ya da kanuni temsilcisinin kanun ve Ceza Muhakemesinde Uzlaştırma Yönetmeliği'ndeki (Resmi Gazete: 05.08.2017/30145) usul ve esaslara uygun olarak uzlaştırmacı tarafından anlaştırılmaları suretiyle uyuşmazlığın giderilmesi sürecine verilen addır.

Uzlaştırma yöntemi, ceza uyuşmazlıklarının çözümünde esas sistem olarak kabul edilen yargısal sistemin yerine geçecek veya bu sistemle rekabet edecek bir çözüm süreci değil; ceza uyuşmazlığının taraflarını barıştırmayı amaçlayan, cezalandırıcı adalet anlayışına alternatif bir çözüm yöntemidir.

Bu doğrultuda görev yapan uzlaştırmacı, şüpheli veya sanık ile mağdur veya suçtan zarar gören arasındaki uzlaştırma müzakerelerini yöneten, Cumhuriyet Savcısının onayıyla görevlendirilen avukat veya hukuk öğrenimi görmüş kişidir.

Program Çıktısı
Bu program, katılımcıların uzlaştırmacılık faaliyetini yapılabilmeleri için gerekli olan temel eğitim neticesinde alacakları katılım belgeleri ile Alternatif Çözümler Daire Başkanlığınca yapılacak yazılı sınava girme hakkı sağlar.

Program Önkoşulu (Uzlaştırmacı Siciline Kayıt Koşulları)

Eğitim kuruluşlarına hukuk öğrenimi görmüş uzlaştırmacı adayları yönünden; üniversitelerin hukuk fakültesi mezunlarının yanısıra, üniversitelerin siyasal bilgiler fakültesi, iktisadi ve idari bilimler fakültesi, iktisat fakültesi ve işletme fakültesi mezunlarından, müfredatında; anayasa hukuku, ceza hukuku (genel hükümler), ceza hukuku (özel hükümler), ceza muhakemesi hukuku, hukuk başlangıcı/hukuka giriş/hukukun temel kavramları/temel hukuk, ticaret hukuku, iş hukuku, borçlar hukuku derslerinden en az ikisini başarılı olarak görmüş olanlar başvurabilir.

Kimler Katılabilir

* Avukatlar yönünden baroya kayıtlı olmak,

* Hukuk öğrenimi görmüş kişiler yönünden üniversitelerin hukuk fakültelerinden mezun olmak veya hukuk ya da hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren

Siyasal Bilgiler Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Fakültesi veya İşletme Fakültesi mezunu olmak,

(Aşağıdaki derslerden en az ikisini almış olmak)

1.Anayasa Hukuku

2.Ceza Hukuku (Genel Hükümler)

3.Ceza Hukuku (Özel Hükümler)

4.Ceza Muhakemesi Hukuku

5.Hukuk Başlangıcı/Hukuka Giriş/Hukukun Temel Kavramları/Temel Hukuk

6.Ticaret Hukuku

7.İş Hukuku

8.Borçlar Hukuku

Uzlaştırmacılık eğitimine başvuracak kursiyerler; Lütfen kayıt olmadan önce                                                                                                  “Kimler uzlaştırmacı olabilir”      http://alternatifcozumler.adalet.gov.tr/sayfalar/sorular/sorular.html

kısmını okuyarak gerekli şartları taşıyıp taşımadıklarını teyid etmelidir. Yasal (sağlık,tayin vb.) kanıtlanabilir herhangi bir mazereti olmayanlar için  ücret iadesi yapılmayacaktır.

Uzlaştırmacılık Eğitimi İçin Gerekli Evraklar

1. Diploma Fotokopisi (Önlü ve Arkalı)
  2. Transkript
  3. Kimlik Fotokopisi

Not: Kesin kayıda gelirken gerekli evrakları eksiksiz getirmelisiniz.

UZLAŞTIRMACI EĞİTİMİ MÜFREDATI

• Uzlaştırmacıların Müzakerecilik Başlangıç Düzeyinin Tespit Edilmesi
  • Müzakere Çeşitlerinin Ortaya Konulması
  • Müzakere Dinamiklerinin Analizinin Yapılması
  • Müzakerelerde Uzlaştırmacılarca Kullanılacak Taktiklerin Analizi ve Uygulaması
  • Müzakere Etiği
  • Müzakerelerdeki Hatalar ve Dikkat Edilmesi Gerekenlerin İncelenmesi

Eğitimin Tarihi

Eğitimler Adalet Bakanlığı - Alternatif Çözümler Daire Başkanlığı yetki ve onayıyla yapılmaktadır.

Program Süresi

Toplam eğitim, 36 saati teorik ve 12 saati uygulamalı olmak üzere 48 ders saatinden oluşmaktadır.
     Teorik eğitim; Ceza Usul Hukuku, İletişim ve Müzakere Teknikleri alanlarını kapsamaktadır.

Eğitimin Ücreti:

• 900 TL ( Kredi kartı tek çekim & EFT )
  • 1000 TL (Taksitli) Ücretlerimize KDV Dahildir.

Anlaşmalı Kurumlara indirim mevcuttur.

Program Sonunda Verilen Belgeler:

Eğitimi tamamlayan kursiyerlere eğitimi tamamladıklarına dair Adalet Bakanlığı Alternatif Çözümler Daire Başkanlığı Yetkili Eğitim Kurumu olarak Antalya Bilim Üniversitesi tarafından Katılım Belgesi verilecektir.

Program Koordinatörü
SEM Müd.Yrd. Aslı KAMAZ

Eğitim Yeri

Antalya Bilim Üniversitesi Şehiriçi Yerleşkesi Mark Antalya 7.kat.

İletişim Bilgileri:

Telefon: 0 242 2450245